Nové račianske vína zaujali

Deň otvorených pivníc

[j.protic] publikované: 2012-05-28 | minusz Veľkosť písmaplusz

hírkép

Malokarpatská vínna cesta v sobotu 26.mája opäť ožila a milovníci vína si nenechali ujsť príležitosť ochutnať najnovšie vína z produkcie slovenských vinárstiev.


Počas Dňa otvorených pivníc prišli aj do bratislavskej Rače stovky návštevníkov a to nielen z blízkeho, ale i vzdialeného okolia. Napríklad pán Jozef z Prievidze pricestoval do Bratislavy len kôli tomuto podujatiu: „Podľa mňa je to vynikajúca príležitosť zistiť, aké sú tohtoročné mladé vína, ale nielen to. Navštívil som niekoľko vinárstiev a hľadám vína, ktoré mi najviac vyhovujú. Myslím, že niekoľko tipov už mám. Sú medzi nimi aj račianske vína. Dnes (v sobotu) tu predstavili novú kolekciu „Selection collection“ a práve z nej mi chutí napríklad ľahšie letné víno Cabernet sauvignon“.

Páči sa vám tento článok? Pošlite ho známemu!


Deň otvorených pivníc si pochvaľuje aj obchodný riaditeľ spoločnosti Villa Vino Rača Igor Ferenc: „Naša spoločnosť sa vždy zapája do podujatí, ktoré organizuje združenie Malokarpatská vínna cesta. Slovenské vína patria k najkvalitnejším na svete a sme radi, že ľudia si môžu počas takýchto akcií vybrať tie, ktoré im najviac chutia“.

Spoločnosť Villa Vino Rača predstavila návštevníkom Dňa otvorených pivníc novú kolekciu „Selection collection“, ktorá obsahuje výber akostných odrodových vín prémiovej kvality. V letných mesiacoch bude podľa obchodnej riaditeľky spoločnosti Ľuby Liškovej milovníkom vína asi najviac chutiť Cabernet sauvignon – polosuché ružové víno. „Ideálna teplota podávania tohto vína je 8-10 stupňov. Hodí sa k vyslovene letným jedlám – napríklad k zeleninovým šalátom, hydinovému a rybaciemu mäsu, ale aj k horúcim malinám so zmrzlinou“, vraví Ľuba Lišková a pridáva ďalšie tipy na jedlá vhodné k ostatným vínam z rady Selection collection: „Suché biele CHARDONNAY sa hodí predovšetkým k vyzretým syrom ementálskeho typu, či k hydinovému špízu s dusenou zeleninou. TRAMÍN ČERVENÝ by som zas svojim hosťom podávala k ázijskej kuchyni alebo k ovocným dezertom ako napríklad hruška na mede. No a napokon CABERNET SAUVIGNON červený suchý je najlepší k anglickému roastbeefu, či k divine s hubovou omáčkou“, uzatvára Ľuba Lišková.

 

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz

Galéria:


Ďalšie správy v tejto sekcii: