Dobroty na Gurmán Feste Bratislava

Posledný májový víkend nevarte

[j.protic] publikované: 2014-05-18 | minusz Veľkosť písmaplusz

hírkép

Najväčší festival kvalitnej gastronómie na Slovensku, Gurmán Fest bude tento rok na novom mieste – na Dostihovej dráhe v bratislavskej Petržalke pre väčší komfort návštevníkov aj kuchárov.


Aj toho roku – tak ako v predošlých ročníkoch – sa na ňom predstavia najkvalitnejšie slovenské reštaurácie. Na 6.ročníku je pripravený atraktívny program s množstvom noviniek. Bratislava bude hostiť michelinovských šéfkuchárov a návštevníci ochutnajú jedlá TOP šéfkuchárov zo Slovenska, Česka, Francúzska, Nemecka, Talianska, Holandska, Srí Lanky, Thajska a Španielska. J

Páči sa vám tento článok? Pošlite ho známemu!


 

Jednou z tohtoročných noviniek je aj predpredaj vstupeniek. Na stránke www.gurmanfestbratislava.sk/vstupenky ich dostanú záujemcovia o dve eurá lacnejšie ako priamo na mieste. Navyše z tých, ktorí si kúpia vstupenky v predpredaji, organizátori vyžrebujú výhercu výletu do michelinovej reštaurácie pre 2 osoby alebo nového majiteľa záhradného grilu Big Green Egg.

Podujatie sa začína v piatok 30.5. o 12.00 a trvá do nedeľného večera. Na hlavnom pódiu - Electrolux Divadlo šéfkuchárov budú už v prvý deň od 14:00 v priamom prenose variť najlepší šéfkuchári. O 18:00 predvedie cukrársku šou popredná cukrárka a vydavateľka kníh o pečení Jožka Zaukolcová. Nemali by ste si nechať ujsť Michala Konráda – šéfkuchára FOU ZOO (prémiovej reštaurácie roka 2012), ktorý sa predstaví o 19:00. V programe nebudú chýbať ani barmanská šou, škola varenia, či koncert.

Sobotný program je mimoriadne bohatý na osobnosti gurmánskeho sveta. Veľkú šou víťaza Gurmán Award 2007 Igora Čehyho z Modry zažijete od 13:00. Potom od 17.30 návštevníci uvidia, ako varí Jaroslav Žídek – 3 násobný kuchár roka a držiteľ 2 vidličiek, známy z televíznych programov Áno šéfe a Nebíčko v papuľke. Od 19:00 sa predstaví Antonio Vacca – talian, ktorý varil v mnohých michelinových reštauráciách Európy s jeho Pop up kitchen show, ktorá je najnovším hitom v Londýne.

V nedeľu nebude chýbať tradičná Starostovská džemovačka s Korunným cukrom, ktorý poskytne Korunný cukor želírovací – súťaž starostov mestských častí Bratislavy o najchutnejší džem vlastnej výroby od 13:00. Popoludnie spestrí aj veľká šou Marcela Ihnačáka – známeho šéfkuchára a propagátora dobrého varenia, ktorý po vystúpení bude mať autogramiádu. Variť na hlavnom pódiu v nedeľu bude aj Marián Filo z Chateau Čereňany. Z Ázie príde predstaviť tradičnú kuchyňu Yoshimi Usui, známa z vlastnej kuchárskej šou v Japonsku.

Počas šiesteho ročníka je pripravený program na 4 pódiách. Okrem zmeny miesta a možnosti predpredaja však 6. ročník festivalu prináša aj ďalšie novinky. Tento rok organizátori pripravili aj Detský stan - Detičkovo, kde môžu deti aj ich rodičia prežiť atraktívny trojdňový Deň detí. Po celý čas budú mať k dispozícii workshopy, tvorivé dielne Da Vinci, Detskú školu varenia, súťaže, Rauch detskú barmanskú školu miešaných nápojov a baviť ich bude aj smiešny šašo.

V pondelok 2.6. bude v hoteli Sheraton odborný kongres Gastronomy Slovakia – prvá konferencia svojho druhu na Slovensku určený pre odborníkov z gastronómie, riaditeľov hotelov, majiteľov reštaurácií, kuchárov, someliérov, gastro novinárov, ale aj fanúšikov kvalitnej kuchyne. Vystúpia na ňom michelinoví šéfkuchári z Holandska, Francúzska, Anglicka, Španielska, ale tiež Jaroslav Žídek, Igor Čehy, či Michal Konrád.

 

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz

Galéria:


Ďalšie správy v tejto sekcii: