Za kulinárskými zážitkami na Moravu

Pozvánka do Olomouca

[j.protic] publikované: 2016-04-09 | minusz Veľkosť písmaplusz

hírkép

Olomouc

Olomouc vždy patril medzi nejvýznamnejšie mestá českého kráľovstva. Počas niekoľko storočí bol prirodzeným centrom Moravy, ktoré lákalo umelcov,učencov i obchodníkov. Dnes láka turistov nielen svojími bohatými umeleckými pamiatkami, ale aj na kulinárske zážitky...


V krátkom čase sa uskutočnia dve zaujímavé podujatie pre milovníkov dobrého jedla a pitia. V sobotu 16.apríla sa bude konať na olomouckom Hornom námestí 1.ročník Olomouckého tvarôžkového festivalu, Všetko sa bude točiť okolo syrovej špeciality, ktorá preslávila Olomouc ale i okolie, nebude chýbať ochutnávka tvarôžkových špecialít ale ani bohatý kultúrný program pre deti i dospelých. Vedeli ste, že z tvarôžkov sa pripravujú aj chutné zákusky? O mesiac neskôr 14. a 15.5.2016 sa uskutoční v Smetanových sadoch 2.ročník Garden Food Festivalu, ktorý podľa organizátorov bude najväčším festivalom jedla a pitia na Morave. Záujemcovia sa môžu tešiť na viac ako dvadsať vybraných reštaurácií z Olomouckého kraja, zaujímavé kuchyne z celého Česka i zo zahraničia, na delikatesy, napr. z hmyzu atď...Samostatnú sekciu budú tvoriť najlepšie regionálne produkty, sýry, udeniny, cukrárenské výrobky, alebo pivá z miestnych minipivovarov. Viac informácií na www.GardenFoodfestival.cz

Páči sa vám tento článok? Pošlite ho známemu!


Olomouc je 5.najväčšie mesto v ČR, žije tu 102 000 obyvateľov, a po Prahe sa tu nachádza druhá najväčšia pamiatková rezervácia.

Len v samotnom historickom centre mesta stojí 27 jedinečných architektonických stavieb. Zaiste vás zaujme stĺp Najsvätejšej Trojice, na slávnostnom posvätení tohto monumentu sa roku 1754 zúčastnila aj cisárovná Mária Terézia s manželom Františkom Lotrinským. Výnimočná 32 metrov vysoká stavba zdobená najväčším počtom barokových sôch na svete bola v roku 2000 zapísaná do zoznamu svetového dedičstva UNESCO.

 

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz

Galéria:


Ďalšie správy v tejto sekcii: